Завршетак летње сезоне на Копаонику
Летња сезона на Копаонику завршава се 4. октобра. Ову сезону, која је отворена 18. јуна, обележио је рекордан број посетилаца.Копаоник је овог лета био једна од најатрактивнијих дестинација за одмор у Србији. Велики број разноврсних
Отварање спомен собе Милунке Савић
Меморијална соба Милунке Савић биће свечано отворена 9. октобра у Јошаничкој Бањи. Спомен соба је део меморијалног комплекса који је подигнут 1995. године у оквиру кога се налази споменик Милунки Савић у природној величини. Мултимедијална
Дан општине Рашка
Кнез Александар Карађорђевић, својим решењем од 17. септембра 1845. године прогласио је оснивање вароши Рашка и тај датум обележава се као Дан општине Рашка. Ове године, Дан општине обележиће се свечаном седницом Скупштине општине Рашка
Велико интересовање туриста за Копаоник
Копаоник је овог лета био једна од најатрактивнијих дестинација за одмор у Србији. Велики број најразноврснијих садржаја за активан и пасиван одмор, од садржаја за децу до бројних адреналинских активности, чист планински ваздух, пријатна клима
ДАНИ ВРГАЊА
„ДАНИ ВРГАЊА“ Копаоник04 – 06. септембар 2020. годинеП Р О Г Р А М04.09.2020. године (петак)9 h – Полазак у организовано гљиварење са водичима из Националног парка „Копаоник“ и подручног гљиварског друштва „Копаоник из Рашке“10
Шта посетити на Копаонику?
Лето је право време да откријемо бројне предности одмора на планини. Осим у разним врстама рекреације и физичке активности (шетње пешачким стазама, панорамска вожња жичаром до Панчићевог врха, адреналиски садржаји – боб на шинама, zip
Одлука о додели признања Стефан Првовенчани
Свако културно јавно признање, награда или почаст, иде најпре на проверу јавности, јер се само у области која поштује вредности (од традицијских до оних које померају границе слободе стваралаштва) може потврдити значај једног признања. Са
Царство гљива
Свет гљива на Копаонику заступљен је са око 300 врста (до сада пописаних) јестивих али и отровних, од којих су неке ретке или су по први пут пронађене управо на Копаонику. Гљиве су важна компонента