Летња сезона на Копаонику

Летња сезона на Копаонику почиње 20. јуна. Радно време садржаја током летње сезоне је од понедељка до четвртка од 9 до 15 часова, а од петка до недеље од 10 до 17 часова. Гондола Брзеће-Мали Караман почиње са радом од 01.07.2023.године и радиће од петка до недеље. Коришћење свих летњих садржаја првог дана ће бити бесплатно.

Туристички центар Копаоник током летње сезоне пружа идеалне услове за активан и пасиван одмор. Велики број летњих садржаја које нуди ЈП Скијалишта Србије представљају право уживање за децу и одрасле: адреналински садржаји – боб на шинама, тјубинг и zip line, mountain cart, авантура парк који се састоји од бројних елемената и разноврсних препрека, трим стаза. Панорамска вожња жичаром „Панчићев врх“ представља прилику да Копаоник видите и доживите на један другачији начин и уживате у погледу са 2.017 м надморске висине. Љубитељи скијања могу уживати у свом омиљеном спорту на летњој ски стази. Најмлађе посетиоце очекује забава на дечијем игралишту са бројним садржајима.

Авантуру и адреналин посетиоци могу да пронађу у вожњи квадова, алпинизму, параглајдингу, бициклистичким турама, стреличарству. Копаоник можете упознати кроз различите авантуристичке туре. Предлажемо Сафари туру – обилазак и разгледање туристичких атракција Копаоника као и флоре и фауне Националног парка Копаоник кроз вожњу у посебно прилагођеним offroad возилима. Локалитет који треба посетити је Небеске столице који се налази на надморској висини од 1.800 м, у непосредној близини Панчићевог врха, на коме се налазе остаци цркве св. Прокопија. Посебан доживљај представља сафари тура залазак сунца са Панчићевог врха.

Одличан начин да упознате и доживите Копаоник у летњем периоду јесу пешачке туре кроз најатрактивније пределе Копаоника уз пратњу водича. Посетите црквиште Метође, водопад Јеловарник, Марков камен, Небеске столице, Барску реку. Уживајте у погледу са врхова Треске и Кукавице. Излетишта Кадијевац и Ђоров мост представљају идеална места за одмор, дружење и рекреацију у топлим летњим данима.

Терени Копаоника, пропланци и стазе представљају прави изазов за професионалце и рекреативце, љубитеље планинског бициклизма. Три downhill стазе, различитих подлога, дужине од 5 километара, прилагођене су и почетницима и онима који воле нешто опасније вожње. У центру Копаоника могуће је изнајмити бицикле и квадове. Након бројних активности предлажемо одмор и опуштање у Wellness & Spa центру у неком од хотела.

Other news