Манифестација Kopaonik Summer 2023

Лето је право време да откријемо предности одмора на планини. Копаоник нуди бројне спортске и забавне садржаје за узбудљив и активан одмор током најтоплијих месеци у години. Туристи могу уживати у различитим активностима које су део летње понуде: параглајдинг, пешачке и бициклистичке туре, адреналинске активности (боб на шинама, зип лине, тјубинг), панорамска вожња жичаром, mountain cart, планинарење, Spa&Wellness садржаји.

На Копаонику нас у наредним данима очекује пуно забаве и авантуре. Туристичка организација Рашка, под покровитељством Министарства туризма и омладине, Општине Рашка и Скијалишта Србије, уз подршку Националног парка Копаоник, Авантуристичког центра Копаоник, спортског удружења „На све стране“ и хотелијера са Копаоника, овог лета организује низ програма током последња два викенда јула и прва два викенда августа месеца.

Први програм посвећен је најмлађим љубитељима планине. Извиђачке радионице, мађионичарски шоу, дечији кабаре, дружење са веселим кловновима, осим забавног имаће и едукативни карактер. Последњи викенд јула планиран је за одржавање спортских манифестација „Trail race“ и „Три стране Копаоника“, које представљају праве изазове за љубитеље планине и адреналина. Након активног одмора и забавно спортских активности у току дана, 29. јула, у Конацима, одржаће се концерт Ане Штајдохар.

Од 4. до 6. августа, Копаоник ће бити у боји боровнице. Туристи могу уживати у шетњи планинским стазама излетом до станишта боровница, дегустацији специјалитета од боровница, наступима културно уметничких друштава и концерту Иване Селаков који ће се одржати 5. августа. Бескомпромисни станд уп Семира Гицића – монокомедија са темом „Мале ствари које нас вежу“ и наступ електричног гудачког квартета Dinamika Music са композицијама од „барока до рока“, 6. августа, сигурно ће употпунити боравак на планини свим љубитељима природних лепота, чистог ваздуха и шумских производа.

За малишане и родитеље Копаоник ће од 11. до 13. августа бити место дечије игре и дружења. Игре без граница, мађионичар, жонглер, кловн, лед вила и лед робот направиће праву забаву за најмлађе посетиоце. За љубитеље историје, природних лепота и културно историјског наслеђа, 13. августа биће организована туристичка тура, којом ће се посетити Јошаничка Бања, Спомен соба Милунке Савић, Манастири Градац и Кончул и „Спомен соба Рашка – ратна престоница Краљевине Србије 1915“ у Рашки.

Позивамо вас да доживите летњу авантуру на Копаонику.

Other news