Одржане манифестације „Дани боровнице“, „Trail race Kopaonik“ и „Три стране Копаоника“ од 29 – 31. јула

На Копаонику су протеклог викенда одржане манифестације „Дани боровнице“ и спортске манифестације „Trail race Kopaonik“ и „Три стране Копаоника“. Копаоник је био веома посећен а осим туриста на манифестацијама је био и велики број учесника из целе земље.

Дани боровнице је манифестација која има за циљ да окупи све љубитеље природних лепота, чистог ваздуха и шумских производа. Туристи су уживали у шетњи планинским стазама излетом до станишта боровница, дегустацији специјалитета од боровница, изложби домаћих производа, рукотворина и сувенира. У оквиру манифестације одржано је такмичење у берби боровница, оцењивање производа од боровница у неколико категорија: сокова, алкохолних пића, слатка и желеа, џемова и пекмеза. За победнике у свим категоријама обезбеђене су награде као и награда за најуређенији штанд. Током финалног такмичења, на централном тргу, одржан је културно-уметнички програм у коме су учествовала културно уметничка друштва из Рашке и Бруса. Поводом манифестације Национални парк Копаоник је организовао конкурс за најлепшу фотографију са Копаоника.
Организатори: Туристичка организација Рашка, Туристичка организација општине Брус, Национални парк Копаоник и MK Mountain resort.

У исто време за љубитеље природе и спорта, на Копаонику су одржане trail трка „Trail race Kopaonik“ (30. јула) која је окупила велики број тркача из неколико земаља, региона и из свих крајева Србије, и бициклистичка МТБ трка „Три стране Копаоника“ (31. јула) која представља јединствену бициклистичку трку и један од најузбудљивијих маратона на нашим просторима. У питању су добро познате спортске манифестације, са дугом традицијом које окупљају љубитеље бициклизма и трчања у природи, а које су се ове године одржале по девети пут на теренима Националног парка Копаоник.

Организатор: Спортско удружење ,,На све стране” из Београда у сарадњи са ТО Општине Рашка, ЈП Скијалишта Србије и Националним парком Копаоник.

Остале вести