Водимо вас до врха!!!

„Постоје предели Копаоника које већина посетилаца не познаје. Ми као искусни скијаши, који су врло брзо након вожења свих званичних стаза почели да траже пределе без гужве, и терене за фрирајд, имамо неколико омиљених.
Беле стене
Налазе се у близини хотела Сребрнац, са друге стране главног пута Брзеће-Копаоник. Беле стене имају неколико атрактивних кулоара који су прилично стрми и лавиносзни. Више пута нам је ту пуцала лавина, тако да не саветујемо мање искусним људима да иду туда. Ми као чланови Горске службе увек имамо адекватну опрему за те нежељене ситуације. Кулоаре краси и велики број стена са којих може да се скаче и праве атрактивни снимци. Ово место је изузетно за љубитеље фрирајда, али саветујемо да се иде уз пратњу искуснијих скијаша. Приступ врху је колима, а завршетак је на лакат кривини одакле креће пут за Метође (мало испод базе за одржавање путева). Ту нас увек сачека возило, па нас дигне на још који круг.

Крива долина
Лоцирана је између Беле реке и Дубоке два и Крчмара. Дугачак кулоар са дивним свежим снегом који омогућава километарску вожњу најдивнијег фрирајда. Након ужитка, следи мало мучнији моменат, јер је потребно из „рупе“ прошетати неких пола сата узбрдо до дна Дубоке 2 и Крчмара. Олакшавајућа околност је кафана у дну, у коју изморени обавезно седнемо на окрепљење домаћом ракијом.
Као инструктор скијања годинама се радујем људима расположеним да крену на упознавање Копаоника из моје перспективе“.

Владислав Мандић, инструктор скијања, члан Горске службе спасавања Србије

Other news