Остале активности

Туристички центар Копаоник током летње туристичке сезоне пружа идеалне услове за активан и пасиван одмор. Поред рекреације и физичке активности (шетње пешачким стазама, панорамска вожња жичаром до Панчићевог врха, адреналински садржаји (боб на шинама, zip line, tubing), туристи могу уживати у природним лепотама и реткостима ове планине и бројним садржајима.

Дечије игралиште

Како би Копаоник употпунио зимску и летњу понуду за најмлађе, у Долини спортова је отворено дечије игралиште са бројим садржајима који ће забавити малишане. Подлога игралишта је израђена од гуме, због безбедности деце. На игралишту се налази и неколико клупа за одмор.

Дечији град

Велики број различитих елемената за игру у дечијем граду, безбедни за децу, употпуниће садржај за најмлађе: кућица на надување, дечији замак, клупе за седење, гусеница на надување, Снешко Белић на надување, купасти шатори, њихалице, тобоган и многе друге играчке.

Авантура парк

Авантура парк се простире на површини од око 2000 m² и састоји се од бројних елемената и разноврсних препрека, као што су: пешачки мост, полигон за најмлађе, фигуре за провлачење, мини zip lajn, велики шах, кругови за синхроно ходање, пењалице, брдо за провлачење и спуштање, кућица за игру, пењање, мини трамполина, стазице. Овај садржај намењен је за децу и одрасле, а може се користити током целе године.

Mountaincart

Mountaincart је троточкаш који омогућава јединствено адреналинско искуство вожње по посебно припремљеној копаоничкој стази дужине 1.5 km.

Стреличарство

Стреличарство пружа праву забаву посетиоцима Копаоника јер се кроз анимацију и игру стиче сигурсност и усваја техника потребна за овај спорт. На полигону се уз помоћ професионалних инструктора организује основни курс, индивидуални тренинзи и Team Building.

Трим стаза

Туристе који одлуче да проведу одмор на Копаонику током лета очекују трим стазе дужине 4.7 километара. Траса се састоји од четири руте и налазе се у шумском подручју, на природном терену, тако да ће корисници моћи да изаберу ону која највише одговара њиховој физичкој спреми. Овај садржај користе рекреативци али и спортисти који током лета бораве на Копаонику.

На Копаонику је могуће похађати и неки од многобројних едукативних програма и тренинга, међу којима су школа јахања, кошарке, тениса, програм за децу, школа у природи, школа енглеског језика, школа здравља као и разноврсни програми Wellness & Spa centra.

Летња ски стаза

Љубитељи скијања могу уживати у свом омиљеном спорту на летњој ски стази 3а, која прати жичару Крст. Ова пластична подлога дуга око 900 метара скијашима пружа могућност правог и безбедног скијања током целе године.

No items found

Активан одморШта радити

 
 
 
 
 
 

Природни резервати

10

Пешачке туре

15

Излетишта

20

Aтракције

30

Цркве и црквишта

40

Културно историјске знаменитости

50

Манастири

60

Активан одмор

70

Спорт и рекреација

80

Гастро понуда

90

Културна понуда

100

Забава

110

Хотели

120

Апарт хотели

130

Одмаралишта

140

Коначишта и преноћишта

150

Виле

160

Домаћа радиност (собе, куће и апартмани)

170

Остале атракције

180

Архитектура

185

Реке и извори

190

Мотели

200