ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам

Туристичка организација Рашка је у оквиру пројекта „ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам“ поделила приватним издаваоцима смештаја и ресторанима на територији општине Рашка велике количине дезинфекционог материјала и опреме. Пројекат је финансиран од стране Европске уније и Владе Савезне републике Немачке, а спроводи га Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, уз помоћ  партнера Министарства трговине, туризма и телекомуникације Републике Србије и удружење хотелијера и ресторатера Хорес.

До сада се око 60 објеката за смештај и око 15 ресторана одазвало позиву Туристичке организације Рашка и преузело опрему и дезинфекциони материјал. Одређену количину дезинфекционих средстава и опреме Туристичка организација Рашка поделила је и објектима у Јошаничкој Бањи и Рашки. Такође опрема и дезинфекциона средства подељена су  и ЈП Скијалишта Србије – ски центру Копаоник, ЈКП Рашка, Бањском комплексу у Јошаничкој Бањи, Меморијалном комплексу Милунке Савић у Јошаничкој Бањи… Акција поделе се наставља у наредном периоду.

У претходном периоду организација ГИЗ је у сарадњи са ХОРЕС-ом доделила донацију Копаоничким хотелима.

Дезинфекциона средства и опрема која су подељена приватним издаваоцима смештаја, власницима смештаја у домаћој радиности и ресторанима на Копаонику значајна је помоћ у пандемисјким условима како би туристички и угоститељски објекти обезбедили сигурно окружење за своје госте и запослене и смањили ризик од ширења коронавируса у једном од најпосећенијих туристичких центара у Републици Србији.

Пројекат „ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам“ реализовао је ову акцију  у склопу антиковид мера. Сваки корисник је део добровољне сертификационе шеме „Чисто и сигурно“, иницијативе за туристичку привреду да примене читав низ мера којима гарантују потпуну безбедност гостима.

Other news