Вашар у Рашки

Традиционални „Вашар у Рашки“, један је од најстаријих вашара у Србији. Први организовани вашар одржао се 1860. године. Сваке године, у време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије. У данима вашара, улице у Рашки постају тесне, људи се окупљају да продају и купе, да се забаве, заиграју у колу и да виде једни друге.

Туристичка организација Рашка од 2013. године за дане вашара отвара „Улицу добрих домаћина – Домаћинску“ и поред изложбено-продајног програма бројних излагача и удружења која презентују домаћу радиност, културу и традицију, организује и културно-забавне садржаје. У Домаћинској улици, 14. октобра, од 10 часова, можете пробати гастрономске специјалитете наших излагача, купити сувенире и домаће производе, учествовати у наградној игри Туристичке организације Рашка и понети успомену са вашара сликањем у фото раму.

„Вашар је био, а на вашару…“ Понуда разнолика – ручни радови, уметничке слике, разни сувенири, домаћи производи, играчке за децу, лековити чајеви, лицидарска срца, музика, игра и песма. И они који немају намеру нешто да купе, са вашара се не враћају празних руку, нађе се по нека ситница, за успомену. За вашар у Рашки људи кажу: „Ко га једном посети, и наредних година је овде“.

Other news