Током скијашке сезоне у ски центру Копаоник биће организовано тестирање на Covid 19 и вакцинисање

Директор Јавног предузећа Скијалишта Србије Дејан Ћика и в.д.директора Института Торлак др Весна Стоиљковић потписали су Уговор којим су се обавезали да током скијашке сезоне 2021/22. у ски центру Копаоник организују тестирање на Covid19 и вакцинацију против те болести, саопштено је из Скијалишта.

Туристи који ће ове сезоне боравити на Копаонику ће по потреби моћи да ураде неопходну лабораторијску дијагностику на Covid19 и да се вакцинишу против ове болесту у оквиру Траума центра, који се од ове сезоне више не налази у кругу Конака, већ у просторијама Дома Здравља Рашка на Копаонику. Просечен је и нови пут до амбуланте, ради лакшег кретања моторних санки и табача који превозе повређене. Амбуланта се налази на магистралном путу Јошаничка Бања – Копаоник, неколико стотина метара испред јавне гараже.

Скијалишта Србије и Институт Торлак ће на овај начин обезбедити свим туристима могућност да приме вакцину или да се теститарају на корона вирус. Цена PCR теста је 9.000 РСД. За узорке узете до 14 часова, резултат стиже истог дана. Цена брзог антигенског теста је 3.500 РСД. Резултати теста су доступни за 15 минута. Вакцинација је бесплатна и за домаће и за стране држављане.

Лица која имају негативан PCR резултат у последња 72 сата или негативан антигенски тест у последњих 48 сати, имају и зелени статус у дигиталном сертификату.

Приликом доласка у центар за тестирање, потребно је приложити доказ о извршеној уплати. Уплата се може извршити онлине или у пошти на Копаонику.

Инструкције за уплату: https://www.rfzo.rs/index.php/vesti/1075-vest201 Радно време центра је од 9 до 16 часова . Број телефона је 066/8410116

Other news