Позив угоститељима да се пријаве ради реализације доделе ваучера

Mинистарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да на основу Уредбе о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије, Министарство трговине, туризма и телекомуникација позива све угоститеље да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима.

,,Имајући у виду да се поменута Уредба доноси од 2015. године и да је до сада дала значајне резултате у подстицању домаћег туризма, као и да домаћи туристички промет бележи константан пораст захваљујући ваучерима за одмор у Републици Србији, они ће и ове године бити изузетно значајни како би се ублажиле последице које је пандемија корона вируса имала на сектор туризма и угоститељства”, рекла је Матић.

Она је истакла да се ваучери могу користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера и да ће се целокупан поступак пријаве, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводити преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма (еТуриста), те да је пре свега неопходно да угоститељ буде евидентиран у овом систему.

Вредност ваучера износи 5 хиљада динара и представља максимални износ средстава која корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.

Све додатне информације у вези са пријавом и начинима реализације шеме додела ваучера заинтересовани могу добити на интернет адреси Министарства трговине, туризма и телекомуникација: www.mtt.gov.rs.

Other news