Дани боровнице на Копаонику

Шумске пропланке, планинске пашњаке, долине река, као и остале делове Копаоника настањује разно дивље воће. Најкомпактније распростањено шумско воће је самоникла боровница која се простире на 300 хектара, а бере се крајем јула и почетком августа.
Искористите сунчан викенд који долази и посетите Копаоник, који је домаћин манифестације ,,Дани боровнице“ (од 30. јула до 1. августа), где од лековитих и мирисних плодова припремају низ сласних домаћих специјалитета.
Боравак на планини одушевиће све оне који кроз забаву и дружење желе да уживају у природи, уче о њој и притом дегустирају њене најукусније плодове. Шетња планинском стазом, дегустација специјалитета од боровница, излет до станишта боровница, изложба домаћих производа, старина, рукотворина и сувенира. У оквиру манифестације биће одржано предавање на тему производње и заштите боровница, изложба производа од боровнице и етно производа, културно-уметнички програм, такмичење у берби боровница, оцењивање производа од боровница у неколико категорија: сокова, алкохолних пића, слатка и желеа, џемова и пекмеза. За победнике у свим категоријама обезбеђене су награде као и награда за најуређенији штанд.

Организатори манифестације су MK Mountain Resort, Национални парк Копаоник, Туристичка организација Рашка и Туристичка организација општине Брус.

Other news