Копаоник – буди и ти на врху!

Копаоник је место где зима заиста постаје ужитак. Капа, рукавице, скије на раменима, утабане стазе, зимско сунце и планински ваздух довољни су за почетак савршеног дана. На заснеженим, добро припремљеним стазама сусрећу се скијаши, бордери, авантуристи жељни изазова. Они који не скијају, могу да се санкају, да уживају у адреналинским садржајима као што су боб на шинама и tubing. Обележје овог скијашког центра су модерне жичаре, разноврсне стазе, погодне за почетнике и за захтевне скијаше. Све стазе повезане су системом жичара и ски лифтова, капацитета од преко 34.000 скијаша на сат. Системом за вештачко оснежавање покривено је 97% скијалишта. Поред стаза за алпско и нордијско скијање, скијашки центар поседује и уређен snow парк, у коме се организују такмичења домаћег и међународног карактера. Гондола дужине 3,7 км повезује Брзеће са центром Копаоника. Ноћно скијање је посебан доживљај, као и призор који се угледа када се жичаром попне на Панчићев врх: читава планина као на длану. Поред стазе Панчић 4б, за ноћно скијање осветљене су и стазе Мало језеро и Караман гребен.
Копаоник је идеална дестинација за зимски одмор у кругу породице или пријатеља. У Дечијем граду деца могу да уживају у снежним играма а за најмлађе скијаше и почетнике обезбеђена су три простора „ски вртића“ са покретним тракама.

Копаоник располаже великим бројем објеката за смештај, од апартмана и кућа за одмор, одмаралишта до најлуксузнијих хотела у самом центру и викенд насељу које је удаљено од центра око 4 км. У савремено опремљеним хотелима, бројни су садржаји и простори за опуштање и одмор који нуде разне могућности за квалитетно провођење слободног времена (отворени и затворени базени са релакс зоном, слано-ледене пећине, сауне, тепидаријуми, ђакузи каде, парна купатила, разне врсте масажа…).
У угоститељским објектима на Копаонику у понуди су разна јела и специјалитети националне и интернационалне кухиње (пршута, проја, кајмак, чорба од вргања, телетина са печуркама, пита са боровницама, бифтеци, оброк салате, пасте, пице…). Посебно уживање за скијаше су топли напици у ски бифеима на стази (кувано вино и ракија, чајеви, кафе).

Величанствени изласци и заласци сунца представљају посебну драж Копаоника који се назива и „кровом Србије”.

Other news