Завршетак летње сезоне на Копаонику

Летња сезона на Копаонику завршава се 4. октобра. Ову сезону, која је отворена 18. јуна, обележио је рекордан број посетилаца.

Копаоник је овог лета био једна од најатрактивнијих дестинација за одмор у Србији. Велики број разноврсних садржаја за активан и пасиван одмор, чист планински ваздух, пријатна клима и природне лепоте, поштовање мера безбедности на дестинацији, били су довољни разлози да значајан број туриста изабере Копаоник као дестинацију за одмор. Према подацима Републичког завода за статистику број долазака домаћих туриста у јулу месецу ове године већи је за 59% у односу на месец јул прошле године а у августу месецу број долазака домаћих туриста већи је за 78,9 % у односу на месец август прошле године.

Посетиоци Копаоника су уживали у пешачким турама кроз најатрактивније пределе Копаоника, адреналинским садржајима за децу и одрасле (авантура парк, боб на шинама, тјубинг, зип лине), панорамској вожњи жичаром, скијању на летњој стази. Туристи који одмор не могу да замисле без авантуре, изазова и нових открића, забаву и адреналин могли су да пронађу у планинском бициклизму, off road вожњи теренским возилима, алпинизму, стреличарству.

Према подацима Скијалишта Србије, најпосећенији дан на Копаонику био је 22. август, када је летње садржаје користило 4.400 људи. Након успешне летње сезоне врше се припреме за зимску сезону током које скијаше и бордере очекују нови садржаји. Три нове стазе су само неке од новина које су припремљене на Копаонику.

Other news