ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ТАКМИЧЕЊУ „ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ“

Поштовани љубитељи ајвара, гастрономије и добре забаве, на помолу је почетак још једне такмичарске сезоне јединственог каравана „Изађи ми на теглу“ који најављује још више забаве и уживања за сва чула.

Караван је у претходних пет сезона обишао преко 130 градова, а ове године, 16. ог септембра по први пут долази и у општину Рашка!

Господин Ајвар – специјалитет балканске кухиње и господар сваке трпезе, у шестој сезони изазваће на теглу врсне кулинаре и праве гурмане у више од 30 градова широм Србије!

Окупи драге људе и докажи да си прави мајстор у спремању ајвара! Пријави своју екипу и придружи се  највећем гастрономском каравану на Балкану!

Поред такмичарског дела, као и сваке године организован је и богат целодневи програм за посетиоце, вредне награде за победнике као и едукативни дечији програм. Победничка екипа пласира се директно у финале.

Учешће не захтева плаћање котизације, а такмичарима у сваком граду све је обезбеђено. Учеснике очекују услови који се заиста не срећу сваки дан: свака екипа има свој такмичарски штанд опремљен Смедеревцем за печење паприка и спремање ајвара, столовима, столицама, разним посудама. Свака екипа добија и паприку у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, затим тегле, дрва, уље, шећер и со. Такмичарске екипе ће задржати целокупну количину ајвара коју спреме!

Такмичари морају да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве, машину за млевење паприке, итд.

За све додатне информације и пријаву обратите се Туристичкој организацији Рашка, телефон: 036/738 670, mail: marketing@raska-turizam.rs, маркетинг служба.

Пријава екипа ће трајати до максималног броја пријава, односно 15 екипа.

 

Other news